top of page

HELMET Aluemallinnus

HELMET Aluemallinnuksella avulla etsitään parhaat mahdolliset ratkaisut biomassojen hyödyntämiseen niin, että sekä biomassaraaka-aineiden että syntyvien ravinteiden ja energian kuljetus on mahdollisimman tehokasta ja taloudellisesti kannattavaa.

Oheisesta videosta näet, mistä aluemallinnuksessa on oikein kyse.

Biomassoja ovat esimerkiksi tuotantoeläinten lanta, peltobiomassat kuten nurmi ja olki, ylijäämä rehupaalit, elintarviketeollisuuden ja kasvihuoneiden sivuvirrat, järviruoko, erilliskerätty biojäte sekä jätevedenpuhdistamolietteet. Nämä kaikki sisältävät ravinteita sekä energiaa, jotka kannattaa hyödyntää.

Aluemallinnus on siis sinua varten, jos:

  • sinulla on biomassoja, joista haluat päästä eroon

  • käsittelet tai olet kiinnostunut käsittelemään ja hyödyntämään biomassojen ravinteita ja energiaa toiminnassasi

  • vastaanotat tai olet kiinnostunut vastaanottamaan biomassoja sellaisenaan tai esimerkiksi niistä saatuja lannoitevalmisteita

  • olet kiinnostunut alueellasi suunniteltavista biomassojen käsittelyyn liittyvistä investoinneista, kuten biokaasulaitoksista ja rumpukompostoreista

  • sinulla on kuljetus- tai kuormauskalustoa ja haluat tarjota palveluja alueellesi.

 

Syöttämällä tietosi palveluumme olet mukana, kun teemme aluemallinnusta alueellenne tai joku tarvitsee juuri sinun palastasi omaan kokonaisuuteensa eli esimerkiksi lantaa, lannankäsittelijää tai kuljetusta.

Pääset syöttämään tietosi osoitteessa www.aluemallinnus.fi (huomaathan, että tietojen syöttöportaali toimii vain tietokoneella ja Google Chrome -selaimella).

Kolmas mallinnettava alue on Varsinais-Suomi

Tiedonlouhinta Varsinais-Suomen alueella on käynnissä. Täytäthän tietosi syyskuun loppuun mennessä!

Toinen mallinnettava alue on Pirkanmaa

Mallintaminen Pirkanmaan alueella on käynnissä. 

Ensimmäinen aluemallinnus yhteistyössä AES-kärkihankkeen kanssa

Ensimmäinen HELMET Aluemallinnus tehdään Mäntsälän ja sen lähikuntien ympäristöön yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen hallinnoiman AES-hankkeen kanssa. AES-hanke on osa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta ja on lyhenne nimestä Agroekologisten symbioosien verkostot: ravinne- ja energiaomavarainen alueellinen ruokajärjestelmä.

Täältä pääset tutustumaan AES-hankkeeseen tarkemmin >>

AES-verkostot-Banneri-2-1024x180.png

Ota yhteyttä, vastaan kysymyksiisi mielelläni.

Matti Arffman

projektipäällikkö, HELMET – Hevosenlanta menestystarinoiksi, hallituksen kärkihanke
+358 44 783 1700
matti.arffman(at)envitecpolis.fi

bottom of page