top of page

Yleisimmin kysytyt kysymykset

 • Miksi kirjautuminen ei onnistu? Mistä saan salasanan?
  Kirjautuaksesi lomakkeelle, tulee sinun ensin rekisteröityä ”Rekisteröidy” -painikkeesta. Sinun tulee hyväksyä käyttöehdot ja antaa lupa tietojesi hyödyntämiseen rekisteri- ja tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Tämän jälkeen sinun tulee syöttää toimiva sähköpostiosoite sekä itse keksimäsi salasana ja salasanan vahvistus, jotka toimivat jatkossa tunnuksinasi. Salasanan on hyvä olla sellainen, minkä muistat myöhemminkin. Tunnuksen tekemisen jälkeen saat vahvistussähköpostin, jonka ohjeita noudattamalla viimeistelet rekisteröitymisesi. Mikäli et saa vahvistussähköpostia, tarkista roskapostikansio sekä minkä sähköpostin olet syöttänyt ja onko se kirjoitettu oikein. Jos tämän jälkeen ilmenee vielä ongelmia ole yhteydessä jasmin.lehtinen(at)envitecpolis.fi
 • En saa täytettyä lomaketta?
  Tällä hetkellä Aluemallinnus toimii vain Google Chrome -selaimella ja varmimmin tietokoneella. Mikäli et saa täytettyä lomaketta vaikka olet huomioinut nämä asiat, otathan yhteyttä jasmin.lehtinen(at)envitecpolis.fi
 • Voinko täyttää vain osan tiedoista? En osaa vastata kaikkiin kysymyksiin?
  Lomakkeen tallennus onnistuu heti, kun olet täyttänyt kaikki pakolliset *- merkityt kentät ja tallennuspainikkeen viereinen ilmoitus poistuu. Tietojen tallentamisen jälkeen, voit kirjautua uudelleen lomakkeelle ja jatkaa tietojen syöttämistä. Voit siis muokata ja tallentaa tietojasi niin usein kuin haluat. Mikäli et ymmärrä/osaa vastata johonkin kysymykseen, jätä se tyhjäksi tai valitse jokin muu, mikä -vastausvaihtoehto ja kirjoita tyhjään kenttään.
 • Mitä teen, jos en tiedä luovutettavan / vastaanotettavan biomassan määrää?"
  Syötä vastauskenttään numero 1 ja jätä yksikkö kenttä tyhjäksi.
 • Olen viljelijä ja olen valmis luovuttamaan biomassoja esimerkiksi biokaasulaitoksen syötteeksi, mutta haluan mädätysjäännöstä tai muuta käsiteltyä biomassaa takaisin omaan toimintaani. Miten syötän tiedot?"
  Vastaa, että olet kiinnostunut luovuttamaan biomassoja. Syötä luovutettavien biomassojen määrät sekä yksiköt. Valitse sitten kullekin luovutettavalle biomassalle sopivin vaihtoehto saman taulukon kohdasta ”Ehtona biomassan luovutukselle on, että” (taulukossa olevat vaihtoehdot on esitetty alla). Tämän lisäksi valitse, että olet kiinnostunut vastaanottamaan biomassoja ja vastaa kohtaan ”Tilan ulkopuolella käsiteltyjen materiaalien hyödyntäminen toiminnassanne.” Tässä kohdassa voit ilmoittaa kiinnostuksesi ottaa vastaan esimerkiksi biokaasulaitoksen mädätysjäännöstä.
 • Mitkä ovat aluemallinnuksen kannalta tärkeimpiä tietoja?
  Tärkeimpiä tietoja ovat pakolliset * – merkityt kentät sekä luovutettavien ja vastaanotettavien biomassojen määrät sekä niiden yksiköt.
 • En tiedä, mihin lomakkeeseen tiedot tulisi syöttää?"
  Hevosalantoimijat vastaavat lomakkeeseen 1 (Hevosenlannantuottajat) Hevosalantoimijat, joilla on tilatunnus vastaavat lomakkeeseen 2 (Viljelijät ja puutarha-alan toimijat) Viljelijät, kotieläin- ja kasvihuonetuotanto sekä puutarha-alan toimijat jne. vastaavat lomakkeeseen 2 (Viljelijät ja puutarha-alan toimijat) Biojätteiden tuottajat, elintarviketeollisuus, ruokapalveluyritykset ja kaupat vastaavat lomakkeeseen 3 (Biojätteiden tuottajat) Energiayhtiöt ja muut energiantuotannon toimijat vastaavat lomakkeeseen 4 (Energiantuottajat) Jätehuollon toimijat vastaavat lomakkeeseen 5 (Jätehuolto) Jätevesiä käsittelevät laitokset vastaavat lomakkeeseen 6 (Jätevesilaitokset) Lannoitevalmisteiden kuten maanparannusaineiden, lannoitteiden ja kasvualustojen valmistajat vastaavat lomakkeeseen 7 (Lannoitevalmisteiden valmistajat) Julkiset ja yksityiset viherrakentajat ja virkistysalueiden kunnossapidosta vastaavat tahot vastaavat lomakkeeseen 8 (Julkiset ja yksityiset viherrakentajat ja virkistysalueiden kunnossapito). Logistiikka- ja kuljetuspalveluita tarjoavat tahot vastaavat lomakkeeseen 9 (Logistiikka/ Kuljetusyrittäjä) Huomio! Mikäli yrityksessäsi on useamman eri lomakkeen toimintoja, voit vastata samalla tunnuksella useampaan lomakkeeseen.
bottom of page